20 Ağustos 2016 Cumartesi

Adam hepimizin yaşamında geldiği bir yol ayrımında duruyormuş.Önündeki yolların hangisine gireceği konusunda kendisiyle mücadele içindeymiş. Yolun birisi oldukça tanıdıkmış zira yıllardır sevgiyle insanlara faydalı olmak adına yürüdüğü yol gibiymiş. Diğer yol ise çok daha güzel manzaralı ve cazibeliymiş. Daha önce hiç karşılaşmadığı fırsatlarla doluymuş, bu fırsatlar ona değişik tatlar suna da başkalarının işine yaramayacak türdenmiş. Başka insanlar için yeterince çaba harcadığını artık kendisininde harkulade bir yaşamı hak ettiğini düşünmüş.Bir ara öylesine bunalmış ki bir iyilik meleği yanıbaşında belirivermiş.

Ona yardımcı olmayı teklif etmiş ve iki yolun sonunda ne olacağını göstermek istemiş.
Bunun karar vermesine yardımcı olacağını düşünen adam teklifi kabul etmiş.
Önce çok güzel manzaralı olan yola girmişler ve yolun sonu cehenneme çıkıyormuş.Cehennem beklediği gibi kötü bir yer değilmiş.Hatta şimdiye dek gördüğü en güzel ziyafet sofrası karşısında duruyormuş.Kuş sütünün dahi eksik olmadığı masada ızdırap içinde insanlar oturuyormuş. Dirseklerini ve bellerini bükememenin dışında her hangi bir eksikleri yokmuş. Herbirinin elinde kısa saplı bir kaşık güzelim yiyecekleri ağızlarına götürmek için ızdırap içinde uğraşıp duruyorlarmış.Çıkardıkları mutsuz sesler cehennemin duvarlarında yankılanıyormuş.
İyilik meleği diğer yolun sonuna gitmeyi teklif etmiş.O yolun sonunda da cennet varmış.Cennette beklediği gibi bir yer değilmiş.Aynı masadan orada da varmış,yine dirseklerini kırmayan insanların elinde yine aynı küçük kaşıklar ama mutlu şen kahkahalarla birbirlerine birbirine yedirmeye çalışıyorlarmış.
Adam kendini birden yol ayrımının başında bulmuş ve derin bir nefes alarak mutlulukla bildiği tanıdığı yola yönelmiş.
Tüm yollar bizim için.Bazıları zor taşlı az manzaralı,hatta canımızı yakan sivri taşlarla dolu.Bazıları manzaralı kolayca yürüyüp çabucak sonuna ulaşacağımız türden.
Ya yolun sonu...
Asıl yolun sonu ve orada bizleri bekleyenler önemli...
Haaa birde o yolu kimlerle yürüdüğümüz. Bence bu daha da önemli.
Rabbim hayırlı yollar çıkarsın karşımıza.
Ve doğru yolu seçecek idrak versin hepimize.
Ve yarı yolda bırakmadan yürüyecek yol arkadaşları nasip etsin.

Sevgilerimle
Arzu Durdağ Danyer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder